Känsla

Hur känns det?

 

Behandlingen är behaglig och man ligger fullt påklädd i maskinen. Vi får ofta frågan om klaustrofobi. Även om man har klaustrofobi brukar det gå bra att ligga i maskinen eftersom huvudet och bröstkorgen är fria. 

När du stiger ur maskinen ska du inte bli förvånad om du inte känner något särskilt. Det är helt normalt, det går heller inte att se något särskilt. Ibland känner man en pirrande känsla i kroppen. Effekten kommer så sakteliga efter behandlingen och kroppens läkande processer förstärks timmarna och dygnet efter behandlingen. 

När man har varit på behandling är det bra om man dricker lite extra för att undvika vätskebrist och eventuell huvudvärk. Därför erbjuder Limador en kopp te, kaffe eller ett glas av vår egen hälsosamma lagerblads dricka efter behandlingen. Det är också positivt om man kan ta en liten promenad eller liknande, det förstärker effekten.

Vid konsultationen får du en bedömning av hur många behandlingar du kan förväntas behöva. Det är bra att komma tre ggr/vecka eller åtminstone två för bästa effekt. Beroende på vilka symptom man har, hur länge man haft dem samt hur man är skapt reagerar kroppen olika. Många märker av en lättnadskänsla i kroppen redan efter första gången medan andra kan få vänta några gånger. En del kan få så kallad förstförsämring vilket innebär att symptomen först blir sämre innan det blir bättre. Förstförsämring är inte något farligt utan endast ett tecken på att kroppen reagerar på behandlingen och börjar läka. Det går inte att utvärdera om behandlingen har fungerat efter några gånger utan man behöver fullfölja kuren innan man utvärderar. Vissa kunder får effekt först i slutet av serien men då har de ofta fått andra positiva bieffekter i kroppen på vägen.

Vid konsultationen skriver vi noggrant upp alla symptom du söker för och vad du förväntar dig av behandlingen. Hälsan tiger still och det är lätt att glömma hur det kändes när symptomen försvinner.