Carboxy - "största på marknaden sedan botox"

Börjar håret tunna ut? Eller har du en önskan om att slippa mörka ringar under ögonen, fina linjer och rynkor, bli av med bristningar och ärr, få bort fett och celluliter, strama upp hud? Eller har du kanske ”gamla” händer? Carboxy är en effektiv metod som är väl beprövad och ofarlig.

Allmänt om Carboxyterapi

Behandlingen fungerar genom att kroppens egna läkeprocesser stimuleras. Behandlaren injicerar koldioxid under huden eller i fettväven med en mycket tunn nål. Kroppen uppfattar ett microtrauma och syrebrist, mikrocirkulationen ökar. Med detta ökar förbränningen i området och en förnyelse av vävnaden påbörjas. Koldioxiden försvinner snabbt genom att man andas ut den. Under behandlingen blir huden röd och lite svullen men efter en kort stund återgår huden och ser helt normal ut. Vid upprepad stimulering bygger kroppen upp vävnaden och förnyar kollagenet. I fettväv ökas förbränningen och fettet bryts ner. Behandlingen måste upprepas cirka sex gånger, en till två gånger per vecka för att få ett optimalt resultat. 

#carboxyterapi #ringarunderögonen #rynkighud #tunnhud #fultärr #bristningar #stramaupp #slätaut

Carboxy vid tunnhårighet eller håravfall

Carboxy används framgångsrikt för att stimulera hårväxten vid flera typer av tunnhårighet och håravfall. Koldioxid stimulerar kroppen att tro att det är syrebrist och att det skett ett microtrauma. Cirkulationen ökar i området och kroppen börjar bygga upp det "skadade" området vilket stimulerar hårväxten. En till två behandlingar kan man göra per vecka, sex behandlingar är rekommenderat. Effekten tilltar successivt, efter ca ett halvår kan man se slutresultatet. Carboxy är en mesoterapi och skillnaden mot andra mesoterapier är att den är så gott som smärtfri. Resultatet är enligt medicinska artiklar signifikant ökad hårväxt. Carboxyterapi kan även användas för att stimulera till kraftigare skäggväxt. Kontakta Limador för bedömning.

Artikel om Carboxyterapi vid två typer av håravfall, alopecia areata och manligt håravfall: https://www.dermatologyadvisor.com/home/topics/general-dermatology/alopecia-effectively-treated-with-carboxytherapy/

#alopeciaareata #androgenthåravfall #tunnhårighet #tjockthår #flint #skallig 

Carboxy - bästa sedan botox

Carboxyterapi började användas redan på 1920-talet och har blivit känd för att vara en effektiv, naturlig och ofarlig behandling. Små mängder koldioxid sprutas in med en liten tunn nål in i huden för att stimulera huden eller fettväven. Koldioxid används idag även vid titthålskirurgi för att skapa utrymme. Det sprutas då in betydligt större mängder än vid en Carboxybehandling.

Carboxy ska inte göra ont men sticket kan kännas och ett tryck i vävnaden av gasen. Detta är snabbt övergående.

Artikel om koldioxid som inte är vetenskaplig men visar på hur betydelsefull koldioxid är: https://www.ekuriren.se/opinion/debatt/koldioxid-ar-livets-gas-sm4788015.aspx

Två medicinska artiklar om Carboxy:

https://www.plastikoperationer.net/carboxy-therapy-behandling

https://www.plastikoperationer.net/wp-content/uploads/2013/02/Carboxy-therapy-report.pdf